Skip to content

2009 – Vreemde vogels

In 2009 was de Vijfhoekkunstroute van 15 tot en met 17 mei. Deze keer werden er ook vanuit de Brusselse Vijfhoek vijf kunstenaars uitgenodigd. Het thema werd dan ook ‘Vreemde vogels’ en die fladderden rond in het Proveniershof, waar voor het eerst ook kunst achter de ramen te zien was.
De Haarlemse Stadsschouwburg deed mee en bood de mogelijkheid om te exposeren en voor een muziekprogramma. Voor het eerst waren er in de wijk ook diverse muurschilderingen. Midden in het Proveniershof werd als vervanging van de Jopenkerk, die nu eindelijk verbouwd ging worden tot brouwerij annex restaurant, een grote tent opgezet.

Er ontstond een levendige uitwisseling rond Proveniershof, Nieuwe Kerksplein en de Schouwburg en natuurlijk langs de vele kunstplaatsen in de wijk. Het aantal deelnemers bedroeg 85 (de eerste drie jaar respectievelijk 61, 67 en 88).
Het organisatiecomité had inmiddels afscheid genomen van Ria van Kooten, maar had Corrie Kerkhoff, Christine Bangert en Esther van Etten als nieuwe deelnemers verwelkomd.