Skip to content

(GEEN) OPENING

Op vrijdagavond 17 mei tussen 20.00 en 22.00 uur is er dit jaar in de Nieuwe Kerk geen spectaculaire dans of animatie, is er ook geen grootse muziek en evenmin een toespraak. Deze keer moet de bezoeker zijn of haar eigen ervaring creëren. En wel een lucide-droombeleving.
In de kerk zijn ruimtes geschapen die elk een eigen beleving bieden. Aan de hand van een ‘audioguide’ wordt de bezoeker (maximaal drie tegelijk) hier in 12 minuten doorheen geleid. Om een lange wachtrij te voorkomen, wordt aangeraden om niet allemaal om 20.00 uur voor de kerk (ingang zuidzijde) te staan. Overigens is de overzichtsexpositie meteen vanaf het begin toegankelijk, dus kan eenieder daar met een eventueel drankje zijn of haar beurt afwachten en ondertussen kunst bekijken. Daar is ook voor € 2,- een catalogus van de Vijfhoekkunstroute 2019 te verkrijgen.
De ruimtes zijn ook op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur toegankelijk, desgewenst om de lucide-droombeleving nóg een keer mee te maken.

POËZIE EN KLANKEN IN GALERIE EIGENZINNIG

Op zondagmiddag 19 mei drie keer een presentatie van poëzie en klanken geïnspireerd op de expositie van Ada Kors en Walda Mees, locatie Galerie ‘Eigenzinnig’, Korte Lakenstraat 2.
Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur vangen Maya en Nico  van De Blauwe Kom in poëtische beelden de bloei en de schoonheid van de vergankelijkheid zoals die getoond wordt. Stem- en klankkunstenaar Marca Bahlmann vertolkt met haar instrumenten en haar stem dit proces van opbloei en afsterven.

MUZIEK IN HET PROVENIERSHOF

Dit jaar zal er in het Proveniershof naast de kunstexposities ook een uitgebreid aanbod van muziek zijn. Steeds op het hele uur spelen er afwisselend fluitensembles, singer-songwriters, fagottisten, cellisten, zangers en zangeressen, violisten en zelfs een Wereldmuziekkoor.  Deze muzikanten zijn allemaal leerlingen van Hart Muziekschool (www.hartmuziekschool.nl) en brengen graag hun mooiste stukken ten gehore!

Zaterdag 18 mei
13.00 Kim Nanninga (zang en gitaar)
14.00 Kim Nanninga (zang en gitaar)
15.00 Julia Snijder (zang)
15.15 Ayda Vlaar (zang)
16.00 Kelly Li en Zajra Groot (vioolduo)
16.10 Carin Gorter, Mirjam Veen en Astrid Blok (fluitensemble)

Zondag 19 mei
13.00 Wereldmuziek Vocal Group (17 zangeressen, piano en percussie)
14.00 Lotte van der Meulen, Leonoor Wienese en Jeanette Welp (fluitensemble)
15.00 Lotte van der Meulen, Leonoor Wienese en Jeanette Welp (fluitensemble)
16.00 Annalisa Schipper (cello), Rebecca Kaiser en Charlie Bo Meijering (cello en piano)

hartmuziekschoolcombi-web

HINKELDICHT

Gert-Jan Kooren voorziet de Botermarkt van een hinkelwoud vol woorden.
Toon je inventiviteit, en hinkel (of wandel) je eigen gedicht.
Zondag 19 mei, 12:00-17:00 uur.

PAKJE-KUNST-AUTOMAAT

In de Nieuwe Kerk staat een Pakje-Kunst-automaat.
(van hun website:) Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. 
De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts € 4. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan € 3. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. 
​Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op.

INLOOPWORKSHOP ZATERDAG EN ZONDAG VAN 14.00-16.00 UUR

In de Raakshalle, Drossestraat 2, heeft Susanna Marijs een workshop intuïtief tekenen. Zij is aanwezig achter in de winkel in het verkoopvak.