Skip to content

PARADE EN OPENING

Op vrijdagavond 12 mei om 19.30 uur start er vanaf de Raaks Halle (Drossestraat 2) een parade geïnspireerd op het thema ‘hemelbestormers’. Loop mee naar de Nieuwe Kerk en neem een trap of een ladder mee en verkleed je naar eigen goeddunken.
Rond 20.00 uur vindt in diezelfde Nieuwe Kerk de opening plaats op basis van het thema, begeleid door muziek van hofcomponist René de Graaff.
Daarna zijn er bier, wijn en zoute stengels en kan de overzichtsexpositie bewonderd worden.
Ook is de catalogus te koop voor € 2,-.

ESCAPEROUTE: KUNSTROOF

Er is een kunstroof gepleegd tijdens de Haarlemse Vijfhoekkunstroute. Plaats delict: de Nieuwe Kerk te Haarlem.
Ondanks extra ingezette beveiliging tijdens het evenement is het de dader toch gelukt om weg te komen met het belangrijkste en waardevolste object van de Vijfhoekkunstroute. Er zijn camerabeelden waarop het nodige is vastgelegd!
Volg het spoor van de dader of daders. Puzzel, ontcijfer en los het raadsel op. Niets is wat het lijkt…
Let op! Je hebt bij het oplossen een mobiele telefoon met navigatie nodig. 

In het kader van Tussen Kunst en Kids organiseert de Vijfhoekkunstroute dit jaar een spannende (en leerzame) puzzeltocht. Wij stellen ons als doel om kinderen, jongeren en dit jaar ook volwassenen spelenderwijs verschillende soorten kunst te laten ontdekken. Door de educatieve opzet van deze escaperoute word je uitgedaagd om na te denken over allerlei aspecten van de kunst die je ziet.
Het boekje dat je nodig hebt om mee te doen is in de Nieuwe Kerk te koop voor € 2,-.

Kijk hier naar een interview met Tamara over de escaperoute bij Haarlem 105.

POËZIE EN MUZIEK IN HET PROVENIERSHOF

Dit jaar zal er in het Proveniershof naast de kunstexposities op zondag 14 mei elk heel uur een aantal gedichten worden voorgedragen door leden van de Haarlemse Dichtlijn.
Daartussendoor zal het Wereldkoor Haarlem optreden: om 12.30, 13.30 en 14.30 uur.

wereldkoor

 

FLUID POETRY

Op zaterdagavond vanaf 21.00 uur (inloop 20.30 uur) projeceert Maarten van der Burg zijn ‘fluid poetry’ op de muren van Doelstraat hoek Lange Annastraat.

Maarten-Bio-burg-op-Muur

OMHOOG!

Kijk tijdens je tocht door de Vijfhoek vooral ook af en toe Omhoog!
Onder die titel voorzag Gert-Jan Kooren allerlei Vijfhoekse regenpijpen en balkonhekjes namelijk van draadstalen hemelbestormertjes.
Een plattegrondje met alle locaties vind je hier.

 

MOZAÏEK BIJ DE BIEB

De Bavo Basisschool (Jenaplanschool) neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Vijfhoekkunstroute met een prachtig mozaïek geïnspireerd op het thema hemelbestormers. Het is gemaakt door alle leerlingen van de school. In het onderwijssysteem van Jenaplan gaat het om samenwerking tussen de oudere en jongere leerlingen. Zo heeft elke combinatiegroep een deel van het mozaïek voor zijn rekening genomen en is het mozaïek daarna samengevoegd tot één groot kunstwerk van 6 meter breed en 2 meter hoog. Een indrukwekkend geheel dat op het Doelenplein bij de bibliotheek tijdens het weekend van de Vijfhoekkunstroute te bewonderen zal zijn.

mozaïek-bibliotheek