Skip to content

OPENING

Op vrijdag 24 mei vindt om 20.00 uur (deuren open om 19.45 uur) in de Nieuwe Kerk de opening plaats op basis van het thema ‘Spiegeling’ op een choreografie van Fred Rosenhart met muziek van hofcomponist René de Graaff.
Daarna zijn er bier, wijn en zoute stengels en kan de overzichtsexpositie bewonderd worden.
Ook is de catalogus te koop voor € 2,-.

Op zaterdag en zondag zijn de kunstwerken te bewonderen van 12.00 tot 17.00 uur.
De exposities in de bibliotheek zijn op zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur te bezichtigen .

MUZIEK IN HET PROVENIERSHOF

Dit jaar zal er in het Proveniershof naast de kunstexposities op zondag 26 mei driemaal een halfuur worden gezongen door het Wereldkoor Haarlem om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

wereldkoor

GOED DAT DAAR EEN DAG VOOR IS

Op 25 mei (Vijfhoekkunstroute-zaterdag) is het Towel Day, de ietwat nerdy gedenkdag voor Douglas Adams, schrijver van de Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.
En daarom verzamelde Gert-Jan Kooren handdoeken en handdoek-verhalen. Ze zijn het hele weekend te zien (en soms zelfs te horen) in het Proveniershof.

Screenshot

EEN VERVALST KUNSTWERK

Het is een nieuwe traditie geworden: elk jaar organiseert de Vijfhoekkunstroute een activiteit die kinderen (en soms ook volwassenen!) op een speelse manier betrekt bij kunst en tevens een educatief karakter heeft.
Dit jaar kunnen jonge kunstdetectives (vanaf 7 jaar) op 25 en 26 mei in de Nieuwe Kerk op zoek naar een vervalsing van een beroemd kunstwerk. Het boekje met aanwijzingen voor deze kunstspeurtocht is voor € 2,-* te koop bij de suppoosten in de Nieuwe Kerk.
(* gratis voor HaarlemPas-houders)

In het onderstaande filmpje legt detective Harry Klein uit wat je moet doen.

MIROIRS

Op zaterdagavond vanaf 21.30 uur projeceert Maarten van der Burg zijn ‘Miroirs’ op de muren van Doelstraat hoek Lange Annastraat.

IN HET HARNAS

In de Wolstraat 4 kun je jezelf in een harnas fotograferen door middel van een spiegel die erachter is geplaatst.

spiegel Wolstraat